Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

1160. rozmlsané pečivo od iv@
Autor: iv@
suroviny: 330 ml vody 1 lžička cukru 70 g rozpuštěného sádla 1/2 lžičky sušen..

0043. pudinková bábovka od zindule
Autor: zindule
suroviny: 4 vejce 4 vanilkové pudinky v prášku (mohou být i čokoládové) 150 - 200..

0030. celozrnné rohlíky od monikahor
Autor: monikahor
suroviny: 250 ml vody 3 lžíce oleje 1 lžíce octa 200 g pšeničné celozrnné mouky..



Články o pečení:

5. sraz pekařek z Dámy

Dne 8. 10. 2011 se uskutečnil již 5. sraz pekařek z Dámy. Místo srazu znáte jistě všichni z pozvánky, ale pro přehled - restauraci jsme vybrali co nejdostupně

Postup motání housek z jednoho pramene od ivankadav82

1. udělá se váleček,uprostřed uzlík 2. vezmeme vrchní konec válečku 3. zasuneme ho dospod uzlíku,doprostřed 4. vezmeme spodní konec v&aac

Valentýnky od iv@

- vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na cca 6 dílů (z 500 g mouky) a vytvarujeme válečky - do 3/4 nařízneme - a vytvarujeme do srdíčka &nbs

založení kvásku - k článku kváskování

volně navazujeme k článku KVÁSKOVÁNÍ od kolobezka1. PŘÍPRAVA MATEŘSKÉHO KVÁSKU První 3 dny je lepší mít kvá