Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0490. sádlové housky od Tethys
Autor: Tethys
suroviny: 250 ml mléka 2 lžičky cukru 100 g změklého sádla 1 lžička soli 500 g..

0043. pudinková bábovka od zindule
Autor: zindule
suroviny: 4 vejce 4 vanilkové pudinky v prášku (mohou být i čokoládové) 150 - 200..

0156. podmáslové bagety od EVA.
Autor: EVA.
suroviny: 400 ml podmáslí 1 lžička soli 1 lžička cukru 500 g hladké mouky 1 lž..



Články o pečení:

Suroviny ve Velké Británii

Hladká pšeničná mouka s práškem do pečiva - tato mouka je známá již od r. 1845 kdy ji vymyslel a patentoval Henry Jones - jedná se o

 

Co si upečeme na Letnice

Letnice (lat. Pentecostec) jsou křesťanský svátek, který se slaví 50 dní po velikonocích. V roce 2007 vychází oslava Letnic na 27. 5. Na Le

Preclíky alá Zojirushi

  Vyválíme tenký váleček dlouhý cca 50cm Do každé ruky uchopíme jeden konec, stočíme do kruhu a konce překřížíme&nb