Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0713. Kärntner Reindling - Korutanská specialitka od Venda1
Autor: Venda1
suroviny: 250 ml vlažného mléka 1 vejce 1 žloutek 40 g cukru špetka soli 100 g r..

0075. božský perník od zindule
Autor: zindule
suroviny: 2 hrnky mléka 1 hrnek oleje - stačí 3/4 hrnku 1 vejce 2 lžíce tmavého k..

0004. mazanec I
Autor:
suroviny: 275 ml mléka 100 g rozpuštěného másla nebo Hery 3 lžíce krystalového c..



Články o pečení:

World Day Of Bread

Na 16. října připadá Světový den chleba Na celém světě má chléb vysokou symbolickou hodnotu. Pro každého chléb znamená něco jin

Moulinex Home Bread XXL - test

Obliba domácích pekáren u nás neustále stoupá a na trhu se objevuje spousta nových typů, ale informace o nic jsou často nedostačující

Kváskování - zajímavý článek od kolobezka1.

V úvodu bych chtěla moc poděkovat kolobezka1., že pro vás připravila tento článek. Sama se specializuje na chleby celokváskové nebo celožitné, dal&sc

Měříme bez vážení

1 lžíce = polévková lžíce // 1 lžička = 1 kávová lžička nebo také 1 lžíce = velká odměrka z pekárny  // 1 lžička