Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0827. minipizza od Anndy
Autor: Anndy
suroviny: 240 ml vody 2 lžíce rozpuštěného sádla 2 lžičky soli 1 lžička pizza..

0803. housky od Zabak
Autor: Zabak
suroviny: 500 ml mléka 75 g rozpuštěného sádla 1 vařená strouhaná brambora neb..

0482. donuts od Anndy
Autor: Anndy
suroviny: 250 ml mléka 3 lžíce oleje 2 žloutky 60 g cukru špetka soli 300 g hlad..



Články o pečení:

11.11. Jak jsme pekli na svatého Martina

                                                 

Francouzské pečivo

Pain de campagne - francouzský venkovský chléb pečený z žitného kvasu, mouky, celozrnné mouky,  soli, vody a kvasnic - rustikální

Pandoro

- italský moučník připravovaný nejčastěji na vánoce nebo Nový rok původem z Verony - v oblíbenosti se řadí na druhé místo

Jak si poradit s ušákem

Pokud se vám z nějakého důvodu chleba nepovede a z pekárničky si vyklepnete výstavního ušáka, nezoufejte!!! Můžete z vady udělat i přednost, st