Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0013. mazanec od zindule
Autor: zindule
suroviny: 1 vejce 300 ml mléka 50 g rozpuštěného másla 50 g rozpuštěného sádla..

0031. housky nebo rohlíky od monikahor
Autor: monikahor
suroviny: 300 ml mléka 25 g másla nebo 1 lžíce olivového oleje 1 lžička soli 500..

0397. anglické rohlíky po česku od zajoch
Autor: zajoch
suroviny: 100 ml podmáslí 300 ml mléka 100 g žitné tmavé mouky 400 g hladné mouk..



Články o pečení:

Tvarujeme panáčka

Z těsta si vytvarujeme váleček - v horní části uděláme nožem 2 zářezy a vytvarujeme hlavičku - na každé straně nařízneme ručičky -

Semínka

Sezam (sezam indický - Sezamum indicum) - používá se již více jak 2000 let a je stále více a více oblíbený. Drobná semín

Když protéká forma

Pokud vám protéká forma kolem osky nebo dokonce hřídelka úplně vypadává a pekárnu již nemáte v záruce, můžete vyzkou&scaro

První pečení

Pekárnu máme zakoupenou, vymytou, případně i vypálenou / klik (není nutné, ale doporučuje se - pozor vždy s formou uvnitř!!!) a návod prostudovan&