Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0030. celozrnné rohlíky od monikahor
Autor: monikahor
suroviny: 250 ml vody 3 lžíce oleje 1 lžíce octa 200 g pšeničné celozrnné mouky..

0120. františky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 200 ml vlažného mléka 40 g cukru 70 g změklého másla 1/4 lžičky soli ..

0213. česnekové trojúhelníky od EVA
Autor: EVA.
suroviny: 500 ml mléka 100 ml oleje 1 lžička cukru 2 lžičky soli 750 g hladké mo..



Články o pečení:

Postup jak na motání rohlíků

Tvarování rohlíků od Uursik těsto rozdělíme na stejné kousky a stočíme do malých bochánků. 5 min necháme odpočinout. Pomocí

Dukátové buchtičky od Lenka74 (č. 300)

  1. vyválíme válečky 2. válečky po stranách potřeme olejem (na plech vejde cca 16 válečků) 3. obracečku namočíme v oleji a vá

Jak na hamburgery

vybereme si recept na hamburger - v receptáři najdeme např. recept č.212, 538, 597, 1099, 1243... Spustíme program Těsto a necháme těsto krásně vymíchat a n

Smyslové posouzení mouky

Také už se vám stalo, že jste si přinesli domů mouku a přišla vám zvláštní, těsto špatně kynulo a celkově se nedařilo? Možná za