Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0448. tmavé rolky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 350 ml vařené vychladlé melty 3 lžíce oleje 2 lžičky soli 200 g žitn..

0768. křupavé housky od cinie
Autor: cinie
suroviny: 250 ml mléka 150 ml bílého jogurtu 2 lžíce oleje 1 vejce 350 g polohrub..

1303. džem, marmeláda
Autor: Anndy
suroviny: 1 kg jakéhokoliv čerstvého ovoce cukr 1 Gelfix 2 lžičky kyseliny citrono..



Články o pečení:

Litevské pečivo

Jeden z nejstarších Litevských potravinářských výrobků byl a je žitný chléb. Tradiční jsou dva druhy žitného  chleba - k

Jidáše - motání ptáčků

1. vyválíme tenký váleček  2. jeden konec stočíme a na místo očička vpíchneme hřebíček 3. druhý konec stočíme na

Švýcarské pečivo 2

Fribourgeois - původně celožitný chléb se dnes peče  z 1/3 tmavé pšeničné mouky, 1/3 světlé pšeničné mouky a 1/3 žitné mouk

Kvas a nátěstek

Kvas - je směs žitné mouky, vody a mikroorganismů, která těsto kypří a okyseluje. Při přípravě kvasu se musí dodržet předepsané podmín