Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0827. minipizza od Anndy
Autor: Anndy
suroviny: 240 ml vody 2 lžíce rozpuštěného sádla 2 lžičky soli 1 lžička pizza..

1520. vláčná brioška od Jehlička
Autor: Jehlička
suroviny: 2 vejce + mléko dolít do 290 ml 1 - 2 lžíce rumu trošku citronového arom..

0004. mazanec I
Autor:
suroviny: 275 ml mléka 100 g rozpuštěného másla nebo Hery 3 lžíce krystalového c..



Články o pečení:

Sušený kvásek

klik na obrázek pro info   Sušený kvásek se dá použít do chleba přímo v sypkém stavu. Na na&scaro

Lupinová mouka

- vyrábí se z bobů lupiny úzkolisté - mouka má díky vysokému obsahu karotnoidů žlutou barvu - má jemnou ořechovou chuť - je přiroz

Přídavky do pečiva

Xantanová guma - derivovaná z hnědých mořských řas (kelpu) - jedná se o přírodní stabilizátor a emulgátor- používá s

Valašský frgál

- nebo také lopaťák, pecák...je velký koláč s náplní sypaný drobenkou - je tradiční pečivo staré více jak 200 let. Pek