Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0439. rýžová kaše dle aneco
Autor: aneco
suroviny: cca 1 litr mléka 200 g syrové rýže cukr podle chuti trochu másla možno..

0492. marcipán z pekárny
Autor: andulka3
suroviny: 150 g sušeného polotučného mléka 150 g cukru moučka 3 lžíce oleje 1 l..

1151. jablečný mřížkový koláč od kvetka.tp
Autor: kvetka.tp
suroviny: 220 ml mléka 100 g másla nebo rostlinného tuku 70 g krystalového cukru 2 ..



Články o pečení:

Jak na housky

vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusíme podsyp&aacut

Suroviny ve Velké Británii

Hladká pšeničná mouka s práškem do pečiva - tato mouka je známá již od r. 1845 kdy ji vymyslel a patentoval Henry Jones - jedná se o

Lístkové preclíky s oříšky dle lupiti.free.fr

- připravíme si plundrované neboli překládané těsto - vyválíme 2 placky, jednu potřeme libovolnou náplní a druhou přiklopíme - nak

Ostatní suroviny

Otruby / klik -jsou velmi cennou potravinou, protože pomáhají rozvoji bakterální flóry, chrání před rakovinou střev, brání vzniku vř