Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

1392. vánočka od cejen
Autor: cejen
suroviny: 260 ml mléka 4 lžíce krystalového cukru 4 lžíce oleje 1 vanilkový cukr..

0091. makovec
Autor:
suroviny: 1 hrnek mléka 2 vejce 1 hrnek oleje 1 hrnek mletého máku 1 - 2 hrnky cukr..

1160. rozmlsané pečivo od iv@
Autor: iv@
suroviny: 330 ml vody 1 lžička cukru 70 g rozpuštěného sádla 1/2 lžičky sušen..



Články o pečení:

Zhong qiu jie - Svátek měsíce

- jeden z nejvýznamnějších tradičních svátků v Číně. - dle čínského kalendáře připadá na 15.8. což je dle evropské

Tekutiny

Voda - k přípravě chleba můžeme použít vodu z vodovodu, ale vzhledem k vysokému obsahu chloru je vhodné ji nechat  několik hodin odstát, aby se chlor odp

Tuky

Tuky chléb a pečivo zjemňují, zvláčňují a přispívají k lepšímu zadržování vlhkosti. Máslo - je mléká

Pečení chleba v litině, smaltu, skle, simaxu apod.

Péct chléb se dá v troubě v čemkoliv, postup více méně stejný jako u římského hrnce.   POSTUP PEČENÍ od kolobezka1.