Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0955. bílé péřové rohlíky od jakubi
Autor: jakubi
suroviny: 250 ml mléka 50 g rozpuštěného másla 1 vejce 450 g hladké mouky 2 lži..

0804. anglické rohlíky od Ajna
Autor: Ajna
suroviny: 260 g vody 180 g mléka 1 lžíce sádla 1 lžíce olivového oleje 2 lži..

0469. pražský koláč od mamočka
Autor: mamočka
suroviny: 1 vejce 4 lžíce cukru 100 - 200 ml mléka 200 ml kysané smetany špetka s..



Články o pečení:

Lupinová mouka

- vyrábí se z bobů lupiny úzkolisté - mouka má díky vysokému obsahu karotnoidů žlutou barvu - má jemnou ořechovou chuť - je přiroz

Motání housek z jednoho pramene od Uursik

         

Jak na langoše se zelím

recept najdete pod č. 472 Těsto necháme kynout tak dlouho, dokud není plná forma – vytahujeme před ukončením programu Těsto.

Jednoduchý recept na pečení s kváskem od kolobezka1.

Jednoduchý recept na pečení s kváskem Kvásek: 20 g "mateřského kvásku" z lednice 80 g vody 100 g žitné celozrnné nebo c