Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0910. buchty od cinie
Autor: cinie
suroviny: 200 ml mléka 2 vejce 2 lžíce rumu 1 lžíce citronky nebo kůra z 1/2 citr..

0013. mazanec od zindule
Autor: zindule
suroviny: 1 vejce 300 ml mléka 50 g rozpuštěného másla 50 g rozpuštěného sádla..

0080. rohlíky
Autor:
suroviny: 250 ml mléka špetka cukru 1 lžička soli 3 lžíce oleje 2 vejce 500 g h..



Články o pečení:

Kamut (Triticum turgidum, subspecies turanicum)

- se řadí k nejstarším druhům obilí - pojmenován dle starověkého egyptského výrazu pro pšenici - pochází z divoce

5. sraz pekařů a pekařek nejen z Dámy

  V sobotu 8. 10. 2011 se uskutečnil již 5. sraz pekařů a pekařek. Tentokrát jsme se sešli opět v Brně - první místo srazu je v 11:0

Motání housek od Rominska

    Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře, amatéry i profíky seženete v PEKAŘSKÉM RÁJI      

Co si upéct na velikonoce a proč?

Jidáše   - typické velikonoční pečivo z kynutého těsta má většinou tvar provazů (symbolizuje tak to, že se Jidáš po zra