Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0717. české rohlíky
Autor: Svetluska78
suroviny: 260 ml vlažné vody 20 g oleje (1 velká odměrka) 10 g soli (1/2 velké odm..

0490. sádlové housky od Tethys
Autor: Tethys
suroviny: 250 ml mléka 2 lžičky cukru 100 g změklého sádla 1 lžička soli 500 g..

0967. celozrnné sušenky- jak Be-Be Dobré ráno od hekute
Autor: hekute
suroviny: 80 g ovesných vloček dopředu opražených a pomletých (rozmixovaných) 40 g..



Články o pečení:

Mexické pečivo

Boleo/ Bolillo - mexické bílé pečivo - v podstatě se jedná o mexickou verzi francouzských baget - nejčastěji se používají na sendviče TORTA -

První pečení

Pekárnu máme zakoupenou, vymytou, případně i vypálenou / klik (není nutné, ale doporučuje se - pozor vždy s formou uvnitř!!!) a návod prostudovan&

Pečení chleba v římském hrnci

Chléb se dá péct i v římském hrnci: Římský hrnec pokud je neglazovaný necháme 20 minut celý

Glazování - mašlování

Před pečením můžeme pečivo potřít, aby byla krásně vybarvená a lesklá kůrka   Čím potírat?   Voda - tak voda nám moc les