Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0718. Pandoro od Svetluska78
Autor: Svetluska78
suroviny: 1. část: 2 lžíce vlažné vody 1 žloutek 6 g cukru 50 g polohrubé mouk..

0732. škvarky z domácí pekárny od Peruna
Autor: Perun
suroviny: 1 kg syrového sádla 1 lžíce mléka

0108. loupáčky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 300 ml vody 100 ml oleje 100 g cukru trochu soli 1 vejce 600 g hladké mouk..



Články o pečení:

Lupinová mouka

- vyrábí se z bobů lupiny úzkolisté - mouka má díky vysokému obsahu karotnoidů žlutou barvu - má jemnou ořechovou chuť - je přiroz

Jak na frgále od Mum

1. nachystáme si formy a vymažeme je 2. vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly po cca 250 g 3.  těsto rozválíme válečkem 4 rozt&aacu

Preclíky alá Zojirushi

  Vyválíme tenký váleček dlouhý cca 50cm Do každé ruky uchopíme jeden konec, stočíme do kruhu a konce překřížíme&nb

Co si upečeme na Letnice

Letnice (lat. Pentecostec) jsou křesťanský svátek, který se slaví 50 dní po velikonocích. V roce 2007 vychází oslava Letnic na 27. 5. Na Le