Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0767. lužnický mls od DagmarM
Autor: DagmarM
suroviny: 10 lžic vlažného mléka 75 g změklého másla 1 lžíce cukru 4 žloutky ..

0029. těsto na cokoliv sladké od dika
Autor: dika
suroviny: povidlové bochánky 200 ml mléka 150 ml oleje 10 lžiček cukru trošku so..

0769. levné a jednoduché koblihy od iv@
Autor: iv@
suroviny: 250 ml teplé vody 40 g rozpuštěné Hery 2 žloutky 3 lžíce cukru 2 lž..



Články o pečení:

5. sraz pekařek z Dámy

Dne 8. 10. 2011 se uskutečnil již 5. sraz pekařek z Dámy. Místo srazu znáte jistě všichni z pozvánky, ale pro přehled - restauraci jsme vybrali co nejdostupně

Jak na pizzu od Anndy

Připravíme si jakékoliv těsto na pizzu, zde je recept č. 1454 nebo recepty č.: 28,  217, 223, 238, 263, 412, .... a další najdete pomocí "vyhled&aacu

Jak na Hanácké koláče od Uursik

1. pekárna nám vypracuje těsto dle receptu č.78 2  těsto si rozdělíme 3. naplníme a uzavřeme 4. uzavřením dáme dolů, zploštím

Droždí

Co je to vlastně droždí? Jedná se o živoucí lisované buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae, které ke svému rozmnožování potřebuj&