Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0013. mazanec od zindule
Autor: zindule
suroviny: 1 vejce 300 ml mléka 50 g rozpuštěného másla 50 g rozpuštěného sádla..

0075. božský perník od zindule
Autor: zindule
suroviny: 2 hrnky mléka 1 hrnek oleje - stačí 3/4 hrnku 1 vejce 2 lžíce tmavého k..

0036. nejen makový závin pro domácí pekárnu
Autor: Milka + František
suroviny: 300 ml mléka 50 g cukru špetka soli 2 rozkvedlané žloutky vlijeme do p..



Články o pečení:

Semínka

Sezam (sezam indický - Sezamum indicum) - používá se již více jak 2000 let a je stále více a více oblíbený. Drobná semín

Croissant

- francouzské pečivo z kynutého máslového těsta ve tvaru půlměsíce (croissant znamená ve francouzštině půlměsíc) - výraz Croissan

Směsi pro domácí pekárny - přehled

Chlebové směsi BIOLINIE Mazanec bezlepkový 500 g, cena cca 27,50     Slunečnicový chléb  400 g, cena cca 40,- Kč          

Pečeme s Dámou - vánočka z 9 pramenů