Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0056. valašské frgále od Mum
Autor: Mum
suroviny: 250 ml mléka 1 lžička soli 2 žloutky 50 g oleje + 50 g sádla 75 g cukru..

0075. božský perník od zindule
Autor: zindule
suroviny: 2 hrnky mléka 1 hrnek oleje - stačí 3/4 hrnku 1 vejce 2 lžíce tmavého k..

1221. kynutý tvarohový koláč bez vajec od patek
Autor: patek
suroviny: 100 ml mléka 50 g změklé Hery nebo jiného tuku citronová šťáva špetk..



Články o pečení:

11.11. Jak jsme pekli na svatého Martina

                                                 

Kornspitz dle Ajna

  Rozemleté zrní necháme nabobtnat Přidáme do těsta Těsto nechame nakynout Vytvarujeme rohlíčky Necháme na plechu dokynout Naří

Odložený start

Nastavíme na displeji pomocí tlačítka + (většinou vedle displeje), případně tlačítko ČAS se šipečkou nahoru tolik hodin, za kolik má b&ya

Baguette, Bageta

- francouzské pečivo, které správně obsahuje pouze vodu, mouku, kvasnice a sůl - bageta je potomek chleba vyvinutého ve Vídni v polovině 19. století