Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0036. nejen makový závin pro domácí pekárnu
Autor: Milka + František
suroviny: 300 ml mléka 50 g cukru špetka soli 2 rozkvedlané žloutky vlijeme do p..

1016. plněný pizza rohlík trochu jinak od Anndy
Autor: Anndy
suroviny: 200 ml vody 4 lžíce oleje 2 lžičky soli 1 lžička pizza koření 1 vejc..

0940. bábovka ze zakysané smetany od Baruše
Autor: Baruše
suroviny: 4 vejce 170 ml oleje 2 zakysané smetany (2 x 200 ml) šťáva z půlky citr..



Články o pečení:

Sally Lunn

- jedná se o sladké anglické pečivo podobné francouzským brioškám - připravuje se z mléka, droždí, cukru, mouky, soli, vajec a m&aacu

Loupáčky alá Zojirushi

Vykynuté těsto si lehce rukama zpracujeme Rozdělíme na stejné díly a z každého dílu vytvarujeme kuličku (těsto netrháme,ale krájí

Jak na housky

vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusíme podsyp&aacut

Postup na plněné pletýnky od Kovářky

Těsto vyválíme do obdélníku 30 x 60 cm, potřeme náplní a složíme po delší straně tak,aby byly nad sebou tři stejné vrstvy.Nak