Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0094. kokosová bábovka od zindule
Autor: zindule
suroviny: 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 3 vejce 1 hrnek kokosu 3/4 hrnku cukru 1 van..

0492. marcipán z pekárny
Autor: andulka3
suroviny: 150 g sušeného polotučného mléka 150 g cukru moučka 3 lžíce oleje 1 l..

0099. masopustní koblížky od Zorčina manžela
Autor: Zorka.
suroviny: 300 ml mléka špetka soli 3 lžíce rumu 100 g másla 8 žloutků (rozšleh..



Články o pečení:

Anadama chléb

- tradiční chléb z Nové Anglie - peče se z pšeničné mouky, kukuřičné mouky a melasy - podle záznamů byl první recept na Anadama chl&eac

Jak na věnec

Couques feuilletées - lístkové mašličky dle loupiti.free.fr

- připravíme si plundrované neboli překládané těsto - vyválíme 2 placky, jednu potřeme libovolnou náplní a druhou přiklopíme - roz

Co nakoupit

MOUKY / klik - hladká, polohrubá a hrubá mouka - celozrnná pšeničná mouka - celozrnná žitná mouka - špaldová mouka - graham