Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0056. valašské frgále od Mum
Autor: Mum
suroviny: 250 ml mléka 1 lžička soli 2 žloutky 50 g oleje + 50 g sádla 75 g cukru..

0814. velikonoční věnec od cinie
Autor: cinie
suroviny: 150 ml mléka 100 g změklé Hery 2 lžíce rumu 2 vejce 1 vanilkový cukr ..

0108. loupáčky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 300 ml vody 100 ml oleje 100 g cukru trochu soli 1 vejce 600 g hladké mouk..



Články o pečení:

Sójový lecitin

- působí jako emulgátor,  zvlhčující látka, stabilizátor a antioxidant - používá se do pečiva pro zvětšení jeho ob

První pečení

Pekárnu máme zakoupenou, vymytou, případně i vypálenou / klik (není nutné, ale doporučuje se - pozor vždy s formou uvnitř!!!) a návod prostudovan&

Jak na motání vánočky od SHana

Hotové těsto rozdělíme - rozvážíme na 9 dílů. Rozdělíme na 4 díly, 3 díly a 2 díly. 4 díly spojíme a opět rozděl&ia