Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0044. šlehačková (ovocná) rychlobábovka (Lucie)
Autor: Lucie
suroviny: 250 ml šlehačky 3 vejce 200 g krystalového cukru 2 hrnky polohrubé mouky ..

1303. džem, marmeláda
Autor: Anndy
suroviny: 1 kg jakéhokoliv čerstvého ovoce cukr 1 Gelfix 2 lžičky kyseliny citrono..

0718. Pandoro od Svetluska78
Autor: Svetluska78
suroviny: 1. část: 2 lžíce vlažné vody 1 žloutek 6 g cukru 50 g polohrubé mouk..



Články o pečení:

Jak si poradit s ušákem

Pokud se vám z nějakého důvodu chleba nepovede a z pekárničky si vyklepnete výstavního ušáka, nezoufejte!!! Můžete z vady udělat i přednost, st

Preclíky alá Zojirushi

  Vyválíme tenký váleček dlouhý cca 50cm Do každé ruky uchopíme jeden konec, stočíme do kruhu a konce překřížíme&nb

Vánoční cukroví - těsta zadělaná v pekárně

Tuk použijte změklý, mouky zpočátku méně, během míchání přisypávejte (já dávám vše naje

Suroviny ve Velké Británii

Hladká pšeničná mouka s práškem do pečiva - tato mouka je známá již od r. 1845 kdy ji vymyslel a patentoval Henry Jones - jedná se o