Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

1016. plněný pizza rohlík trochu jinak od Anndy
Autor: Anndy
suroviny: 200 ml vody 4 lžíce oleje 2 lžičky soli 1 lžička pizza koření 1 vejc..

0268. jahodová, třešňová a jiné marmelády od Svetluska78
Autor: Svetluska78
suroviny: 500 g jahod 165 g želírovacího cukru 3:1 1 lžička citronové šťávy ..

0482. donuts od Anndy
Autor: Anndy
suroviny: 250 ml mléka 3 lžíce oleje 2 žloutky 60 g cukru špetka soli 300 g hlad..



Články o pečení:

Droždí

Co je to vlastně droždí? Jedná se o živoucí lisované buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae, které ke svému rozmnožování potřebuj&

Croissant

- francouzské pečivo z kynutého máslového těsta ve tvaru půlměsíce (croissant znamená ve francouzštině půlměsíc) - výraz Croissan

Švýcarské pečivo

Švýcarsko je další země s velkou různorodostí pečiva. Jejich 200-300 druhů soupeří s počtem druhů sýrů.  Nejenže každá

Loupáčky alá Zojirushi

Vykynuté těsto si lehce rukama zpracujeme Rozdělíme na stejné díly a z každého dílu vytvarujeme kuličku (těsto netrháme,ale krájí