Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0286. sekaná z pekárny
Autor:
suroviny: 1,5 kg mletého masa 3 vejce 2 stroužky prolisovaného česneku 1 cibule nak..

0085. šneci od zindule
Autor: zindule
suroviny: 350 ml mléka 1 vejce 120 ml oleje 1 lžička octa špetka soli 600 g poloh..

1392. vánočka od cejen
Autor: cejen
suroviny: 260 ml mléka 4 lžíce krystalového cukru 4 lžíce oleje 1 vanilkový cukr..



Články o pečení:

Jak si vypočítat tuhost kvasu

Pro výpočet tuhosti kvasu existuje jednoduchý vzorec:    celkové množství kvasu  X  100   = tuhost kvasu  celkové množstv&ia

Francouzské pečivo

Pain de campagne - francouzský venkovský chléb pečený z žitného kvasu, mouky, celozrnné mouky,  soli, vody a kvasnic - rustikální

Pozor akce!!!

27. 9. 2008 se v Praze uskuteční již 2. pekařský sraz    Místo: Potrefená husa, Chodov Čas: 11:00 - 17:00       Srdečně zveme v&

Croissant

- francouzské pečivo z kynutého máslového těsta ve tvaru půlměsíce (croissant znamená ve francouzštině půlměsíc) - výraz Croissan