Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0067. honzovy plněné buchty od Uursik
Autor: Uursik
suroviny: 250 ml vlažného mléka 150 g rozpuštěného másla 2 žloutky špetka soli..

0876. anglické pletýnky od cinie
Autor: cinie
suroviny: 300 ml vody 150 ml bílého jogurtu 1 vejce 270 g polohrubé mouky 100 g ži..

0170. zorbulky
Autor: Zorka.
suroviny: 225 ml mléka 2 lžičky soli 1,5 lžíce másla 1 lžíce cukru 375 g hladk..



Články o pečení:

Výroba mouky Biomlýn, s.r.o.

    Zajímá vás jak se vlastně mouka vyrábí? Co se děje s obilným zrnem než se z něho stane mouka, ze

Preclíky alá Zojirushi

  Vyválíme tenký váleček dlouhý cca 50cm Do každé ruky uchopíme jeden konec, stočíme do kruhu a konce překřížíme&nb

Jablečný kvásek dle Svetluska78

1. den - nachystáme si nádobu (měla by být naprosto čistá, proto je lepší ji alespoň vypláchnout vroucí vodou), jablka důkladně omyjeme,

Nejen chlebové dorty I

chlebové dorty, sekané, panáčci a jiné od pekařů a pekařek z Dámy