Anadama chléb

- tradiční chléb z Nové Anglie

- peče se z pšeničné mouky, kukuřičné mouky a melasy

- podle záznamů byl první recept na Anadama chléb zveřejněný v roce 1850 a komerčně začal být využíván v červenci roku 1876

Legenda

Kdysi dávno kdesi v Nové Anglii žil rybář se svojí ženou Annou. Anna byla prchlivá (no někde píší, že byla líná) a jednou utekla z kuchyně. Chléb musel dopéci její muž a když dával chleba do pece zanadával:" ANNA, DAMN HER" (znamená to něco jako zatracená Anna) no a z toho vznikl název pro tenhle chléb a už mu zůstal

Legenda II.

Tento příběh se od toho prvního sice moc neliší, ale aspoň si můžete vybrat co se vám líbí víc

V Rockportu žil rybář který měl velmi línou ženu Annu, která mu vždy k jídlu připravovala jen kaši ze pšenice, kukuřice a melasy. Jednoho dne přišel rybář obzvláště unavený a hladový z celodenního rybolovu a když uviděl k večeři opět jen kaši rozlobil se a rozhodl se smíchat kaši s moukou a kvasnicemi a přitom nadával "Anna damn her". Chléb který upekl byl tak lahodný, že ho začali péci i sousedé a dostal název Anadama.

 

 

Autor: Svetluska78

 

 

Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře,

amatéry i profíky

seženete v

PEKAŘSKÉM RÁJI