Mouky a pečení v Jižní Karolíně od compas

King Arthur  bread flour (s modrým okrajem)

- nebělená pšeničná chlebová mouka s vysokým obsahem lepku

- mletá z tvrdé jarní pšenice pěstované převážně v Severní a Jižní Dakotě

- vstřebává více tekutin

- ideální pro přípravy chlebů, pizza těst a hlavně pro použití v domácích pekárnách

 

King Arthur whole wheat  (s červeným okrajem)

- tradiční pšeničná celozrnná mouka

 

Compas používá na chleba kombinaci 2/3 King Arthur  bread flour  a 1/3 King Arthur whole wheat.

 

Indian Head Stone Ground White Corn Meal

- kukuřičná bílá mouka

- ideální na vysypávání ošatek ve kterých chléb kyne

 

Gold Medal All-purpose

- všestranná mouka (existuje velké množství značek nejen Gold Medal - záleží na každém jakou značku si vybere)

 

Semolina flour

- mouka z tvrdé pšenice, která dodá pečivu příjemnou vůni a kůrku

- vhodná na přípravu klasického pečiva i pizzy

 

Compas doporučuje kombinaci 1/2 All-purpose a 1/2 semolina.

 

 

Recept na Amický chléb od Compas

210 vody
160 yogurt All natural Nonfat
2 ts soli
300g King Arthur unbleached bread flour
200g King Arthur whole wheat flour
50g olej
2 ts bread machine yest
1 ts cukru

kmín, lněné semínko dle chuti

V pekárně program white bread, velikost - medium (1.5lb)  a v čase 1:45 vyjmout hnětací háky,povrch těsta uhladit,resp.vyrovnat.

  
 
 
 
 

 Za informace a fotografie děkuji naší kolegyni pekařce - compas,  která žije v Jižní Karolíně. Pokud také žijete v zahraničí a chcete se podělit s ostatními o své zkušenosti se sháněním surovin budu ráda, když mi napíšete na mail: svetluska78@dama.cz