Pandoro


- italský moučník připravovaný nejčastěji na vánoce nebo Nový rok původem z Verony

- v oblíbenosti se řadí na druhé místo hned za Panettone

- svým tvarem připomíná zasněžený stromeček, nebo také zářivou hvězdu (pokud se krájí vertikálně je každá porce hvězda)

- jedná se o kynutou buchtu, pečenou ve speciálních formách. Připravuje se z nejkvalitnějších druhů mouky, vaječných žloutků, tuku, vody, cukru, droždí… Vyznačuje se velkou nadýchaností, které se docílí několikanásobným kynutím – díky tomu je příprava pandora vcelku zdlouhavá, ale je fakt, že to za tu námahu a čas stojí.  Dalším typickým znakem pandora je vůně vanilky, pomeranče a citronu – toto vše mu dodává slavností a dá se říci, že i vánoční nádech.

 

 

Autor: Svetluska78

 

 

Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře,

amatéry i profíky

seženete v

PEKAŘSKÉM RÁJI