Opičí chléb nebo také buchta

- Gorilla / Monkey bread

- jedná se o sladké, lepkavé kynuté pečivo, tvarované do malých kuliček, které se naskládají ledabyle do formy a upečou

- právě to jak jsou jednotlivé buchtičky navrstveny na sebe, to jak jsou lepkavé a že se rukou vždy odtrhávají vedlo údajně k pojmenování tohoto sladkého chleba

- připravuje se z hladké mouky, droždí, cukru, vajec, másla, mléka nebo podmáslí, hrozinek, pekanových ořechů, skořice, rumu, soli...

- nejdříve se vypracuje těsto, které se nechá nakynout, potom se připraví náplň a glazura.  Z těsta se tvarují malé kuličky, které se namáčí do glazury a kladou do formy, když je hotová vrstva vždy se posype ořechy a rozinkami )pozor poslední vrstva musí být z těsta, kdyby se použila poslední vrstva z ořechů a rozinek, při pečení by velmi rychle ztmavla a zhořkla)

 

 

 

Autor: Svetluska78

 

 

Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře,

amatéry i profíky

seženete v

PEKAŘSKÉM RÁJI