Mexické pečivo

Boleo/ Bolillo

- mexické bílé pečivo - v podstatě se jedná o mexickou verzi francouzských baget

- nejčastěji se používají na sendviče TORTA

- připravují se z vody, droždí, soli a směsi pšeničné mouky a kukuřičné mouky

- svůj název toto pečivo získalo pravděpodobně po pekařství v Santa Rosalía s názvem El Boleo. Toto pekařství vzniklo v  18. století, kdy francouzská Companía de Boleo získala pronájem půdy na 99 let (vznikly zde měděné doly) výměnou za pracovní příležitosti. Francouzi potřebovali své pečivo a proto zde založili vlastní pekařství, které funguje do dnes.

 

Pan de Muerto, "Bread of the Dead"

- sladké pečivo pečené na svátek zesnulých

- často se formuje do tvaru lebky nebo kostí

- připravuje se z másla, mléka, vody, vajec, mouky, droždí, soli a cukru, anýzu a má speciální pomerančovou glazuru

 

Gendarmes, llaves, cuernitos, alamares, palomas, besos, monos, corbatas, banderillas, campechanas, magdalenas, orejas, garibaldis, conchas, calzones, cocoles and pelonas 

 - toto vše jsou názvy pro různé sladké pečivo, které se v Mexiku připravuje k různým přiležitostem.

Autor: Svetluska78