Suroviny ve Velké Británii

Hladká pšeničná mouka s práškem do pečiva

- tato mouka je známá již od r. 1845 kdy ji vymyslel a patentoval Henry Jones

- jedná se o mouku obohacenou o prášek do pečiva a sůl - většinou v poměru 100g mouky, 3g prášku do pečiva a max. 1g soli

 

Hladká pšeničná mouka

 

- nejčastěji používaná mouka - někdy nese označení all-purpose

- má střední obsah lepku

 

Bílá pšeničná chlebová mouka - silná

- vhodná pro domácí pekárny i pro ruční přípravu chleba

- vyznačuje se pevnou a dostatečně pružnou lepkovou strukturou

- mouka vhodná jak na přípravu chleba, tak i na přípravu těsta na pizzu

 

 Tmavá pšeničná chlebová mouka - silná

- velmi vhodná pro přípravu chleba

- je jemnější než celozrnná mouka a díky ní docílíme chleba s lehčí strukturou při udržení plné chuti zrna

- označení silná znamená vysoký obsah lepku

 

Žitná mouka

- žitnou mouku je možné zakoupit v Holland&Bareett, Whole Food a Waitrose

- vhodná jak na pečení tak i na přípravu žitného kvasu

Polohrubá pšeničná mouka je k dostání pouze v českých obchodech, ale pozor její cena je velmi vysoká.

 

Podmáslí

- balené jako malý jogurt

- vysoká cena

- dá se nahradit kefírem, který je k dostání v polských obchodech - nebo klidně použijte jogurt

 

Droždí

- sušené je běžně k dostání, což se nedá říci o čerstvém

 

 

 

Za informace a fotografie děkuji naší kolegyni pekařce - lencam, která žije v Anglii. Pokud také žijete v zahraničí (a to nejen v Anglii) a chcete se podělit s ostatními o své zkušenosti se sháněním surovin budu ráda, když mi napíšete na mail: svetluska78@dama.cz

 

Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře,

amatéry i profíky

seženete v

PEKAŘSKÉM RÁJI