Lupinová mouka

- vyrábí se z bobů lupiny úzkolisté

- mouka má díky vysokému obsahu karotnoidů žlutou barvu

- má jemnou ořechovou chuť

- je přirozený antioxidant, zpomaluje hořknutí a žluknutí tuků

- prodlužuje trvanlivost pečiva

- používá se ke zlepšení těsta a jako náhrada vajec

Druhy lupinové mouky:

Lupinová mouka LP/20

- není enzymaticky aktivní proto je vhodná do těst, kde nepožadujeme nakynutí a do těstovin

Lupinová mouka LP/70

- vzhledem k zachované enzymatické aktivitě je vhodná na kynutá těsta

 

 

 

Více informací najdete na stránkách firmy Ekoprodukt spol.s r.o.

 

 Zdroj: www.soja.cz

Autor:Svetluska78

Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře,

amatéry i profíky

seženete v

PEKAŘSKÉM RÁJI