Sójový lecitin

- působí jako emulgátor,  zvlhčující látka, stabilizátor a antioxidant

- používá se do pečiva pro zvětšení jeho objemu, pro vytvoření jemnější struktury střídky, pro vytvoření jemnější kůrky a zlepšuje disperzi tuků

- prodlužuje trvanlivost pečiva

- v potravinách má označení E 322

- používá se v množství 0,2 - 0,3%

- látka velmi prospěšná lidskému organismu - napomáhá snižovat hladinu LDL cholesterolu v krvi, zlepšuje činnost nervového systému a paměť, zrychluje matabolismus a tím pomáhá redukovat tuky, pomáhá regeneraci organismu po náročných výkonech, pomáhá detoxikaci jater, pomáhá pročištovat cévy a snižovat tlak, zmírňuje bolestivost kloubů

- základní složkou lecitinu (97%) jsou fosfolipidy, tj. látky, které hrají významnou úlohu v posilování paměti a v prevenci proti stárnutí

- přidává se zejména do vícezrnných chlebů, sojových chlebů, slunečnicových chlebů...

 

 

Autor: Svetluska78

Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře,

amatéry i profíky

seženete v

PEKAŘSKÉM RÁJI