1613. marmeláda s rebarborou a zázvorem od panibytná

Autor: panibytná
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
2 kg spařené oloupané rebarbory
asi 70 - 80 g nastrouhaného zázvoru
1 kg cukru, ale to záleží na chuti!!
1 oloupaný citron bez jader
nakrájené lístky meduňky, tak ze 4 větviček
můžeme dát i mátu, nasekanou velmi jemně


Nastavení pekárny: Program Džem / Marmeláda


Postup:
Vše dáme do pekárny, dle návodu na sáčku přidáme Gel-fix a spustíme program.
Po ukončení programu vytáhneme citron - pokud se nerozvařil.
Naplníme sklenice, uzavřeme, postavíme na víčko anebo klasicky sterilizujeme.

Gelfix 1:1 / 900 g - 1 kg ovoce : 1125 g cukru
Gelfix 2:1 / 1 kg ovoce : 500 g cukru
Gelfix 3:1 / 1 kg ovoce : 350 g cukru


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

maja 23.7. 19:22  

Je vyborna...

ralelo 14.5. 8:50  

Dělala jsem včera a je luxusní.Použila jsem mátu. Po zázvoru je lehce pikantní a voňavá. Určitě ještě udělám jednu dávku.

vozlenka 16.5. 11:55  

Včera jsem vařila, měla jsem míň rebarbory, takže jsem si upravila množství surovin podle receptu , taky jsem neměla meduňku ani mátu, ale je výborná i tak. Určitě uvařím ještě jednu dávku. Mám ráda výrazné chutě a tahle marmeláda ji má.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.