1514. žitno - pšeničný kváskový chléb od PavelX - celokváskový (60% žito, 40% pšenice)


foto: PavelX
1514.žitno-pšeničný kváskový chléb od PavelX 04

Autor: PavelX
   Hodnocení: 25%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
celková hydratace těsta 70%

suroviny pro kvásek 80% hydratace
322 g vody
378 g žitného kvásku

suroviny pro kvásek 100% hydratace
280 g vody
420 g žitného kvásku

2 lžíce olivového oleje
140 g pšeničné celozrnné mouky
140 g pšeničné chlebové mouky
105 g žitné celozrnné mouky
105 g žitné chlebové mouky
2 lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu
slunečnicová semínka


Nastavení pekárny: Program Vlastní, případně program Těsto, potom Pečení


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!

Nastavení pekárny: Program Vlastní, případně program Těsto, potom Pečení
V receptu je 30% předkvašené žitné mouky, těsto kyne rychle, nutné si ohlídat

Pekárna: ETA Duplica Vital 2174
Program: vlastní, 1. VITAL

Nastavení programu:

Předehřev: OFF
1. Hnětení: 10 minut, (voda, olej, kvásek, pšeničná mouka)
2. Hnětení: 5 minut, (žitná mouka, sůl, kmín, slunečnicová semínka)
1. Kynutí: 30 minut při teplotě 22ºC
3. Hnětení: 1 minuta, (vyndat metle)
2. Kynutí: 2,5 hodiny při teplotě 24ºC
1. Pečení: 60 minut, kůrka střední
2. Pečení: 10 minut, kůrka střední
Dohřívání: OFF

Celková váha: 1,108 kg

Pro pečení v pekárně lze zkusit snížit celkové množství vody v těstě na 65 - 70 %.
Pokud použijeme jinak hustý kvásek, je nutné tomu přizpůsobit zbytek tekutiny v receptu.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře







foto: PavelX
1514.žitno-pšeničný kváskový chléb od PavelX 02

foto: PavelX
1514.žitno-pšeničný kváskový chléb od PavelX 01

foto: PavelX
1514.žitno-pšeničný kváskový chléb od PavelX 06

foto: kolobezka1.
1514. Žitno-pšeničný kváskový

foto: PavelX
1514.žitno-pšeničný kváskový chléb od PavelX 07

foto: PavelX
1514.žitno-pšeničný kváskový chléb od PavelX 08

foto: Tallu
1514.žitno-pšeničný kváskový chléb od PavelX

foto: PavelX
1514.žitno-pšeničný kváskový mini chléb od PavelX 01

foto: PavelX
1514.žitno-pšeničný kváskový chléb od PavelX 09

foto: PavelX
1514.žitno-pšeničný kváskový chléb od PavelX recept

foto: PavelX
1514.žitno-pšeničný kváskový chléb od PavelX 11

foto: PavelX
1514.žitno-pšeničný kváskový chléb od PavelX 12

foto: PavelX
1514.žitno-pšeničný kváskový chléb od PavelX 13

foto: PavelX
1514.žitno-pšeničný kváskový chléb od PavelX 14

foto: PavelX
1514.žitno-pšeničný kváskový chléb od PavelX 13

foto: StreLenka
1514. žitno-pšeničný celokváskový chlebík

foto: PavelX
1514.žitno-pšeničný celozrnný kváskový chléb 01

foto: PavelX
1514.žitno-pšeničný celozrnný kváskový chléb 02

foto: PavelX
1514.žitno-pšeničný celozrnný kváskový chléb 03

foto: PavelX
1514.žitno-pšeničný celozrnný kváskový chléb 04

Názory čtenářů

mlik 6.4. 22:17  

Vynikající chleba. Chutný, vláčný, skvěle kyne...

jana.engi 17.11. 21:21  

Chléb je skvělý, děkuji za recept i tabulku. Mám stejnou pekárnu a už tři kvás. chleby skončily v koši, dle Vašeho receptu se povedl. Pekla jsem ten největší a použila jsem 13 - hod. odlož. start, aby chléb déle kynul, vyplatilo se. Přidávám fotky :)

Ringana 13.2. 20:16  

paráda, to nemá chybu

Tallu 11.11. 21:02  

super receptik :)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.