1509. toustový chléb od Tallu


foto: Tallu
1509.Tousťák

Autor: Tallu
   Hodnocení: 22%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
150 ml podmáslí
110 ml mléka
100 g tatarské omáčky
2 lžíce bramborové kaše v prášku
150 g grahamové mouky
200 g pšeničné chlebové mouky
150 g polohrubé mouky
1,5 lžičky soli
1 lžička chlebového koření
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
1 lžička cukru


Nastavení pekárny: Program Toustový / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Velký


Postup:
Konzistenci si díky použitým surovinám musíme ohlídat. Těsto je pružné, chlebík je lehký.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Tallu
1509.

foto: Želka
1509.toustový chléb od Tallu

foto: Ivkalbc
1509. toustový chléb od Tallu

foto: Tallu
1509.Tousťák

foto: itty
Toustový chléb od Tallu č. 1509

foto: PavelX
1509.toustový od Tallu

foto: Tallu
1509. toustový chléb

Názory čtenářů

Tallu 29.7. 17:36  

modrina: ja nekdy davam majonezu, ale u nas tatarku skoro nejime, takze pro me je to, ze kdyz uz ji pouziju, tak ji takhle zdelam :)

Tallu 29.7. 17:34  

dneska jsem dělala znovu, místo podmáslí jsem dala acidofilní mléko, místo br.kaše otruby a mouku jsem dala 125g grahamové, 125g liva, 150g pšeničné chlebové, 100g polohrubé. Chtěl mi utéct z pekárny, je nadýchaný a voňavý :)

modrina 23.2. 11:43  

Já jsem místo grahamové použila pšeničnou celozrnnou a místo sušené bramborové kaše lžíci Solamylu. Chlebík byl krásně nadýchaný, lehounký, ale musím se přiznat, že jsem z něj tu tatarku cítila (my ji moc nepoužíváme). Na tousty je to spíš plus, ale jinak by mi to asi vadilo. Nicméně tousty jsem udělala z téměř ještě teplého a nezbyl ani jeden. :)

itty 27.12. 20:49  

Dělala jsem ho podle dodatku od Tallu se špaldovou moukou a musím chlebík mooooc pochválit. Je jemný, vláčný a jedním slovem prostě výborný. Děkuji tímto za suprovej receptík a určitě budu péct častěji

Tallu 10.10. 7:54  

včera jsem ho dělala znovu, jen jsem 100g pšeničné chlebové mouky nahradila špaldovou moukou. Chlebík byl ještě vyšší, byl trochu víc nadýchaný, ale byl naprosto vynikající chuťově :)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.