Celozrnné houstičky nebo cokoliv


foto: Liuška
Celozrnné pečivo

Autor: Liuška - další recepty
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250ml vody (přibližně)
3 lžíce oleje
1 lžíce octa
200g celozrnné žitné, neboli ražné mouky
200g celozrnné pšeničné středné/polohrubé mouky
50g celozrnné hladké
50g pšeničné bílé hladké mouky
1ČL soli
1ČL cukru
1,5ČL sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program těsto


Postup:
Volíme program těsto. Mělo by to nakynout skoro až k okraji. Záleží od množství a kvality droždí.
Těsto se musí zezačátku sledovat, protože jsem upravila množství vody. V původním receptu byl zřejmě překlep a těsto bylo moc řídké.
Z těsta se dá udělat téměr cokoliv. Houstičky, rohlíčky... Jak kdo má rád a nebo co se mu líbí. A když nezůstane čas klidně použít i program na celozrnný chléb a nechat pekárnu udělat své.
Hotový produkt po vykynutí na plechu (25-35 minut) pomašlujeme mlékem s vaječným bílkem, co krásně udrží semínka. Dle vlastního výběru. Pečeme asi 15 až 20 minut na cca 180°. Prostě do křupava.
Poprvé jsem dala 2 lžičky droždí, ale myslím si, že tohle množství úplně stačí.
Jsou vynikající a nadýchané.



Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.