1478. sladký mramorový kynutý chlebíček od yolly


foto: yolly
1478. Sladký mramorový kysnutý chlebíček

Autor: yolly
   Hodnocení: 30%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
140 ml teplého mléka
20 g rozpuštěného tuku
1 vejce
300 g polohrubé mouky
1/3 čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí
2 - 5 lžic cukru (záleží, kdo má jak rád sladké)
špetka soli
kakao


Nastavení pekárny: Program Těsto, pak případně Pečení


Postup:
Všechny suroviny, kromě kakaa, dáme do pekárny a zapneme program Těsto.
Po ukončení programu rozdělíme na 2 části a do jedné zapracujeme kakao. Oba dva díly rozválíme, dáme na sebe a zavineme do rolády. Vložíme do formy např. na biskupský chlebíček a necháme ještě 45 minut – 1 hodinu kynout.
Pomašlujeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C / 25 - 30 minut.
Těsto po umotání můžeme vložit do pekárny, nechat ve vypnuté, zavřené nakynout, pak spustit program Pečení, ale dáváme pozor, aby se koláč nespálil.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Betyyna
1478 sladký mramorový od yolly

foto: hekute
1478 - dvoubarevný závin

foto: Ivon
1478 sladký mram.kynutý

foto: Hejenka
1478. sladký mramorový kynutý chlebíček od Yolly

foto: yolly
č.1478

foto: olahr
1478 sladký mramorový chlebíček od yolly

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
1478. sladký mramorový chlebík od yolly

foto: hekute
1478- dvoubarevný závin

foto: elain
dvoubarevný závin

foto: Andulka
1478-sladký mramor-kynutý chlebíček - od yolly

Názory čtenářů

hekute 28.6. 14:17  

Po dlouhé době jsem " oprášila recept" a upekla ho v mé nové - velké remosce- mouky jsem dala 400 gr - napůl smíchanou - polohrubá s hladkou a tuku - olej - celý 1 dcl, 1/2 kostky droždí, mléko dle hustoty těsta ale asi 220ml, prostě jsem vše úměrně zvýšila vzhledem k velikosti formy v remosce. Uprostřed ve formě byl ten kužílek.Je ovšem opět vynikající, lehoučký jak pírko a prudce jedlý...Dávám˙HVĚZDIČKU

Kamila 17.8. 10:38  

Zkoušela jsem včera a ačkoliv na začátku po umíchání to těsto vypadalo, že je hrozně řídké (přidala jsem pak lžíci mouky) a vůbec nenakyne, tak krásně nakynulo a bylo to výborné!
Šel i krásně zamotat do rolády, takže u mě na jedničku.

lukas1000 28.7. 17:56  

Jakou ma mit to testo pri michani konzistenci prosim? U me bylo dost ridke, tak jsem prisypal mouku, coz byla mozna chyba. Ma to testo lepit? Diky

hankamishka 5.7. 1:55  

fakt jen 20 gramů rozp. tuku????tak zkusím-líbí se mi to

Damina 5.2. 14:29  

Dnes jsem upekla a je fakt výborný. Dala jsem do kakaové části ještě nahrubo nasekanou kvalitní hořkou čokoládu a rozinky. Smotané jsem to dala do bábovkové formy dokynout a upekla v troubě. Moc nám chutná.

Ivon 24.1. 5:52  

Také jsem vyzkoušela,je výborný,ale nemám ho tak krásně smotaný jako yolly.Děkuji moc recept.

hekute 14.1. 10:33  

Je vynikající, pekla jsem ho zatím jen dvakrát, jednou v pekárně podruhé v klasické troubě ve formě biskupského chlebíčku..Je lehoučký, jemný a fakt jedlý..:-)))

jarmule 31.7. 23:54  

Vypadá to nádherně, mňam, hned bych si dala :-)

Betyyna 23.7. 15:13  

Vyzkoušela jsem, ale nepovedl se mi tak pěkný - mezi vrstvy jsem dala ještě nakrájenou čokoládu, pekla jsem v srnčím hřbetu na horkovzduch na cca 175°C a chuťově je výborný. Jen ho nemám tak krásně zavinutý...

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.