Domácí chléb

Autor: Alena1949 - další recepty
   Hodnocení: 1%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
l kg hladké mouky
1 droždí - 42g
1/2 l vlažné vody
3 lžičky kmínu
3 lžičky soli
3 lžičky octa
3 středně velké brambory - vařené, jemně nastrouhané


Nastavení pekárny:


Postup:
Na vál nasypat mouku, do dolíku rozdrobit droždí a zalít trochou vody na kvásek,nechat chvíli vzejít, přidat sůl, kmín, brambory a postupně vodu s octem. Vypracovat těsto nechat na vále(gtrochu pomoučeném) asi 1/2 hodiny vykynout. Potom přepracovat, udělat tvar bochníku do těsta udělat 3 důlky vařečkou nebo prstem a nechat ještě asi 1O až 2O minut kynout na pomoučeném plechu jel zlehka. Troubu jsme předehřáli na 25O stupňů. Vložíme plech s bocníkem, který potřeme vodou do trouby až zrůžoví, stáhnout na 17O stupňů podle hřejivosti trouby a péct 1 hodinu. Po vytažení potřeme ještě mírně vodou. Zkouška pečení klasicky špejlí.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.