Bratislavské rohlíčky


foto: m-o
Bratislavské rohlíčky

Autor: m-o - další recepty
   Hodnocení: 2%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
500 g hladkej múky špeciál
250 g Palmarínu
1 vajíčko
170 ml mlieka
1 kocka droždia
1 vanilkový cukor
na potieranie: žĺtok, 1 a ½ lyžice vody, lyžička kryštálového cukru
Plnka podľa chuti, ja som dal mletý mak zmiešaný so slivkovým lekvárom a kryštálovým cukrom


Nastavení pekárny:


Postup:
Múku preosejeme, rozdrobíme droždie, pridáme vanilku, vajíčko, nakrájaný Palmarín, trochu premiesime a pridáme mlieko. Premiešame, nenechávame kysnúť, hneď preložíme na pomúčenú dosku a premiesime, aby sa nám to pekne spojilo. Keď sa cesto lepí na dosku, jemne pomúčime. Vytvarujeme bochník, rozdelíme na 6 častí a vyvaľkáme na kruh o priemere 28 cm. Cesto nebude hrubé a bude sa dobre zatáčať. Rozdelíme na osem častí a na najširšiu časť dáme plnku. Najširšiu časť preložíme a boky zahneme dovnútra a zrolujeme k najužšej časti. Ukladáme ich na maslom vymastený plech tak, aby konček cesta bol naspodku. Alebo použijeme papier na pečenie. Žĺtok, vodu a cukor vymiešame, potrieme rožky a dáme upiecť na 190° C cca 20 min. dozlatista. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom.

http://www.jakubovastranka.blogspot.com

Názory čtenářů

hana 30.3. 11:17  

DOBRÝ DEN MOC SE MI LÍBÍ SLOVENSKÉ RECEPTY ALE JAKUBOVA STRÁNKA JIŽ NENÍ K NALEZENÍ TAK PROSÍM JE LI MOŽNÉ NAPIŠTE MI KDO VÍTE KDE JÍ NAJÍT dÍKY

jarmule 31.7. 23:07  

Asi nejsem ve slovenštině tak zběhlá, jak jsem si myslela i když jsem poloviční slovenka, opravdu nevím, co je "Palmarín" podle mého soudu tipuju na něco, jako je naše "Hera" ... myslím, že by ty rohlíčky mohly být moc dobré a v DP by se to těsto mohlo udělat třeba na programu "nudlové těsto"- bez zahřívání v pekárně. Láká mně to, vypadá to, že je to docela rychlý recept.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.