1280. chléb nebo bagety se špaldou od kvetka.tp


foto: kvetka.tp
1280.chléb nebo bagety se špaldou

Autor: kvetka.tp
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vody
2 lžíce sádla
3 lžíce kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
300 g chlebové tmavé mouky
200 g špaldové hladké celozrnné mouky
100 g vařených strouhaných brambor
1 lžička sušeného droždí
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
1 lžička cukru
ke konci hnětení přidáme 250 ml špaldových pukanců


Nastavení pekárny:


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!

Na chleba:
Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední

Na bagety:
Program Těsto
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Naskládáme na bagetový plech či na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout cca 30 minut. Před pečením nařízneme několik šikmých řezů, pomašlujeme vodou, mlékem, žloutkem nebo žloutkem smíchaným s mlékem, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí, kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C / cca 25 minut.



Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

osma 22.6. 19:08  

Opravujem,co som napisala,lebo som zle precitala merne jednotky,nejedna sa o gramy,ale mililitre!!!Ja dala 100g.

osma 22.6. 19:06  

Vcera som robila z tohto cesta bagety, pouzila som sacok spaldovych pukancov o vahe 100g,lebo 250g sa mi videlo vela. Bohate to stačilo.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.