1275. cibulové bagety se slaninou od kvetka.tp


foto: kvetka.tp
1275.cibulové bagety se slaninou

Autor: kvetka.tp
   Hodnocení: 6%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml vody
4 lžíce kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
150 g žitné chlebové tmavé mouky
200 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
špetka pepře
1,5 lžičky soli
50 g špeku (slaniny)
70 g cibule


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Na rozškvařeném špeku osmažíme do zlatova cibuli a necháme vystydnout.
Z ostatních surovin necháme v pekárně zpracovat těsto. Asi 10 minut před koncem hnětení přidáme cibulku s vyškvařeným špekem a omastkem. Necháme vykynout a na pomoučeném vále utvoříme bulky, bagetky:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Naskládáme na bagetový plech či na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout cca 30 minut. Před pečením nařízneme několik šikmých řezů, pomašlujeme vodou, mlékem, žloutkem nebo žloutkem smíchaným s mlékem, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí, kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C / cca 25 minut.



Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.