1268. knedlík s celozrnnou moukou od alikvap


foto: alikvap
knedlíky s celozrnou moukou

Autor: alikvap
   Hodnocení: 23%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml vody
1 vejce
1 lžička soli
250 g hrubé mouky
250 g pšeničné celozrnné mouky
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto si během hnětení ohlídáme, buď přisypeme mouku, nebo přilijeme trochu mléka. Těsto nesmí lepit!
Po vykynutí propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 2 - 3 díly, vytvoříme šišky a necháme ještě cca 10 minut pod utěrkou kynout.

Vaříme nad parou:
do kastrolu dáme asi do půlky vodu. Přes to dáme vykroucenou vlhkou utěrku a připevníme ji gumou. Založíme dobře okraje, ať nevyhoříme:-).
Až voda začne vařit, položíme na utěrku knedlíky, přiklopíme velkou mísou nebo druhým kastrolem a vaříme 25 minut. Napařené knedlíky několikrát propícháme.

Vaříme ve vodě:
knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, vaříme 20 minut - po 10. minutách otočíme. Uvařené knedlíky několikrát propícháme.

Paříme v napařovacím hrnci:
těsto rozdělíme podle velikosti hrnce na 3 - 4 díly, záleží, jak máte velký napařovací hrnec. Knedlíky vypracujeme do válečků a necháme přikryté utěrkou cca 15 minut kynout. Pak opatrně olejem pomaštěnýma rukama, vložíme do napařovacího hrnce, kde jsme vymazali olejem jednotlivá patra. Zapneme časovač na 20 minut. Napařovací hrnec vydá signál po ukončení. Napařené knedlíky několikrát propícháme a pomašlujeme rozpuštěným máslem nebo olejem ze všech stran.

Hotové knedlíky se krájí nejlépe kráječem na knedlíky nebo režnou nití.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: smarjorie
1268. knedlík s celozrnnou moukou od alikvap

foto: ddidi
1268.knedlík s celozrnnou moukou od alikvap

Názory čtenářů

Sissi 19.1. 14:57  

Jednoduché a výborné knedlíkdy. Dělala jsem je k žampiónové omáčce.

ddidi 10.2. 13:46  

Tak tyto knedlíky jsou fakt super, dnes jsem dělala k segedínu,přesně dle receptu,nic jsem nemusela přidávat a moc nám všem chutnaly.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.