1267.semínkové bagetky od shineon


foto:

Autor: shineon
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml kefíru
250 ml vody
300 g žitné chlebové mouky
300 g hladké mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g žitné celozrnné mouky
100 g polohrubé mouky (dáváme až při hnětení pro případné zahuštění)
2 lžičky i víc strouhaného křenu (50 g)
2 vrchovaté lžičky soli
50 g oleje
1 lžíce octa
3/4 čerstvého nebo 3 lžičky sušeného droždí
1/2 lžičky chilli (takové to hrubší)
1 lžička Lactorexu (ale asi nemusí být, neviděla jsme žádný efekt)
10 lžic namíchaných libovolných semínek
hrst sušené petrželky
- místo křenu můžeme zkusit třeba cibulku (sušenou), jiné koření....


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsta je cca 1710 - 1715 g = na 2 bagetové plechy!!!
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Naskládáme na bagetový plech či na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout cca 30 minut kynout. Před pečením můžeme naříznout několik šikmých řezů, pomašlujeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C / cca 25 minut.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.