1266. amarantky od Linnda


foto: Linnda
1266. - Amarantky

Autor: Linnda
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
140 ml vody
140 ml mléka (nebo 280 ml vody či mléka)
30 g rozpuštěného sádla
300 g hladké mouky
130 g polohrubé mouky
60 g amarantové mouky
40 g konopné mouky
1 lžíce pšeničných otrub
1 lžíce sušené syrovátky
1 lžička kmínu
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
špetka cukru
1 lžička soli
těsto lze přichutit dle fantazie – česnekem, bylinkami atd.


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky (viz. postupy / klik), rohlíky (postup u receptu č. 80) a jiné (bulky nebo rohlíky lze naplnit sýrem a salámem), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vodou, posypeme dýňovými semínky a sezamem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200°C / 15 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře






Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.