1234. bramborové žulanovky od patek


foto: patek
Bramborové žulanovky

Autor: patek
   Hodnocení: 96%  


Suroviny:
300 g vařených, vychladlých a vidličkou pomačkaných brambor,(sušená bramborová kaše jen na vlastní nebezpečí)
150 ml mléka
3 lžíce oleje
1 lžička citronové šťávy
300 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
150 g mouky na domácí chléb
(množství mouky se může + - 50 g lišit dle použitých brambor)
necelé 2 lžičky soli
špetka cukru
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
1/2 prášku do pečiva
mletý kmín
1 lžička koření Gyros (Vitana)
1/2 lžičky sušeného česneku
1 lžíce Solamylu (bramborový škrob)
1/2 vajíčka (druhou smícháme s 2 lžičkami oleje, můžeme přidat i utřený česnek a mašlujeme pečivo)


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto je nutno maličko při tvarování podsypat, ale pečivo je nadýchané a kůrka křupavá.
Po vykynutí těsto propracujeme, na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat).
Můžeme rozdělit na půl, z jedné vytvarujeme kaiserky nebo housky (viz. postupy / klik), pomašlujeme, posypeme semínky i kmínem a necháme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme dostatečně nakynout.
Z druhé půlky vytvarujeme bochníček, který vrátíme do formy bez hnětačů, pekárnu zavřeme a necháme nakynout. Pak uděláme 2 zářezy a zapneme pekárnu na program pečení.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: osma
č.1234 zemiakove žulanovky od pátek

foto: ojunka
č. 1234 bramborové žulanovky od patek

foto: paveljr
1234.bramborové žulanovky od patek

foto: zulan
bramborové žulanovky od patek

foto: Tapi
1234.bramborové žulanovky od patek

foto: milenaon
BRAMBOROVÉ ŽULANOVKY

foto: eva76
1234. Bramborové žulanovky od patek

foto: Želka
č.1234

foto: Kuchařík
1234.bramborové žulanovky

foto: Linnda
1234 - žulanovky od patek

foto: Anndy
1234.žulanovky

foto: pečinka
1234.Bramborové žulanovky

foto: Val40
č.1234 Bramborové od patek

foto: Ivkalbc
1234.bramborové žulanovky od patek

foto: pečinka
1234.Bramborové žulanovky

foto: Sherry2
1234. Žulanovky od Patek

foto: StreLenka
1234. Bramborové žulanovky

foto: Inamka
1234 - bramborové žulanovky od patek

foto: minja
0737.vdolky od DagmarM

foto: Tallu
1234.bramborové žulanovky od patek

foto: tissue
bramborové žulanovky č.1234

foto: zulan
1234 bramborové žulanovky od patek

foto: alena62
1234.bramborové žulanovky od patek

Názory čtenářů

Anndy 23.3. 8:29  

lucznik - peču cca na 180°C dokud nemají zlatavou barvu

lucznik 14.3. 13:16  

Na kolik stupňů a jak dlouho se má péct?

HaGr 1.1. 10:16  

U mě se podařily-rohlíky i dalamánky , jsou trochu hulnější, než jsem si představovala a i přes postřikování vodou v polovině pečení popraskaly.Hanka

adelajan 21.8. 6:32  

výborné...těsto přesně podle receptu, vůbec nic jsem nedosypávala a nic se nelepilo, krásně nadýchané...moc dobré, jen syn říkal, že mohly být víc bramborové..:-)

tissue 7.10. 18:06  

Před chvílí jsme dopekla,jsou vynikající,doporučuji vyzkoušet,křupou..chuť také dobrá jemně cítit po koření...jakmile budu mít opět přebytek brkaše,vím co s ní.

Tallu 3.10. 19:38  

naprosto fantastické

pekkna 21.2. 16:49  

jsou opravdu skvělé,příště,naplním mnam.

pečinka 11.9. 11:43  

Zbyla mě bram.kaše,tak jsem ji dala místo brambor a super,dělala jsem bagety plněný uzeným a sýrem.Vynikajicí

Janažu 28.7. 11:44  

Improvizovala jsem, neměla jsem tolik vařených brambor. Dala jsem 200 g brambor, 100 g brámboráku v prášku a nedávala jsem už česnek, musela jsem přilívat mléko, ale těsto se mi povedlo. Jsou dobré i druhý den, jen bych je typovala spíše na párty, protože díky gyrosu jsou mírně pálivé. Určitě je budu dělat i nadále a zkusím i tu pažitku.

Anndy 2.6. 17:07  

VYNIKAJÍCÍ. Ale pozor, stejně jako u všech bramborových těst je nutno hlídat konzistenci, těsto je stále hodně lepkavé! Ale stojí to za to!

Linnda 21.5. 19:14  

Dosypávala jsem asi 2 lžíce mouky a při tvarování ještě podsypávala, ale musím jen chválit. Těsto super, přidala jsem pažitku a byly úplně vynikající. Recept už je v oblíbených, pátek super recept.

eva76 7.5. 12:46  

jsou moc dobré, měla jsem jich 16 ks, těsto jsem malinko podsypala při tvarování, určitě zařadím mezi oblíbené

zulan 6.5. 13:37  

jsou perfektní.A je to to co jsem scháněla!!!!!!!

Tapi 1.5. 10:34  

nedala jsem česnek,plnila jsem je,jsou moc dobré

osma 28.4. 20:32  

Namiesto cesnaku som dala pazitku,nema to chybu.Su vyborne.

ojunka 26.4. 15:03  

Dnes jsem dělala z poloviční dávky bylo 8 bulek, chuťově moc dobré a krásně voňavé, díky patek za recept.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.