1202. PPP - Pátračovy pivní preclíky


foto: Pátrač
PPP - Pátračovy pivní preclíky č.1202

Autor: Pátrač
   Hodnocení: 82%  


Suroviny:
230 ml piva
100 g slunečnicového oleje
1 žloutek
400 g polohrubé mouky
10 g (1 sáček) sušeného nebo 1 čerstvé droždí
1 lžička cukru
1 lžička soli
mletý pepř


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto po umíchání necháme kynout jen cca 40 minut. Poté vyjmeme, propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a nožem nebo stěrkou odkrajujeme kousky, ze kterých uválíme a vytvarujeme preclíky.
Ty poskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem. Pomašlujeme bílkem s trochou piva, posypeme mákem, špetkou hrubé soli a necháme je několik minut dokynout.
Poté je vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200°C / 10 - 15 minut.
Hotové preclíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Pátrač
PPP - Pátračovy pivní preclíky č.1202 napodruhé

foto: Nika2006
1202 - pivní preclíky

foto: Svetluska78
1202.PPP - Pátračovy pivní preclíky

foto: Judina1
č. 1202.PPP - Pátračovy pivní preclíky

foto: modrina
1202 Pátračovy pivní preclíky s potřižinským pivem :)

foto: mašule1
1202.PPP- Pátračovy pivní preclíky

foto: LuckyL
1202 Pátračove pivné praclíky - PPP

foto: zulan
1202 PPP pátračovy pivní preclíky

foto: Tallu
1202.PPP - Pátračovy pivní preclíky

foto: Kuchařík
1202.PPP

foto: šneček.pomalý
1202.PPP - Pátračovy pivní preclíky

foto: K.janis

foto: alus.s
1202.PPP - Pátračovy pivní preclíky

foto: Jehlička
Preclíky PPP

foto: Svetluska78
1202.PPP - Pátračovi pivní preclíky

foto: GeorgiaG
PPP-pátračovy pivní preclíky recept 1202

foto: ojunka
1202 PPP

foto: Inamka
1202 - Pátračovy pivní preclíky

foto: Babča
Pátračovy pivní preclíky

foto: rehek
1202. Pátrčovy pivní preclíky

foto: ajik68
1202.pátračovy pivní preclíky

foto: EXPA
1202.pátračovy pivní preclíky

foto: osma
PPP-Pátračovy pivní preclíky

foto: hekute
1202 PPP- Pátračovy pivní preclíky

foto: vip
1202. PPP - Pátračovy pivní preclíky

foto: kopretinenecka
Pivní rohlíky dle receptu č.1202

Názory čtenářů

ms 17.10. 20:39  

dala jsem čtvrt lžičky pepře a je to akorát

Jana 4.10. 16:21  

Andy - moc děkuju,slunečnicový vůbec nepoužívám,tak se mi nechtěl kupovat.Jdu nato.♥♥♥

Anndy 4.10. 16:15  

Jana - vůbec nic se nestane

Jana 4.10. 12:42  

Co když tam dám rostlinný olej místo slunečnicového?

Anndy 18.8. 18:17  

Eva - mno tak něco mezi :-)

Eva 17.8. 22:32  

Preclíky peču již podruhé. Napoprvé jsem tam dala málo pepře, teď jsem ho tam dala zase moc. Nevíte někdo, prosím, jaké je optimální množství pepře?

žůža 20.3. 9:52  

preclíky upečeny a jsou úžasné.....měkké a křupavé.....moc děkuji za receptík,budu je dělat často

žůža 19.3. 22:21  

zítra je udělám a napíšu jak se mi povedly

Sherry2 10.2. 13:12  

jsou super a krásně křupavé :-)

Osma 6.2. 22:26  

Musím sa pridať, u nás najobľúbenejšie slané pečivko, díkes za receptík.

kucharinecka 6.2. 21:51  

Tak se jdu připojit k pochvalám. Udělala jsem tyčinky a jsou výborný. Žádné lepší jsme ještě nejedli. Velké díky za tento recept.

Anndy 25.10. 15:59  

verčos - nezmění. Během hnětení musíš být s těstem spokojená. Pokud se rozpadá, přidej lžíci vody, po chvilce kdyžtak ještě.
Těsto musí být vláčné, ne příliš hutné, ale ani ne lepivé

verčos 24.10. 17:54  

Těsto se mi rozpadá co s tím ? Že by se to po vykynutí změnilo??

Shira3131 8.7. 19:22  

Toto je vynikajúce riešenie, čo s načatým pivom z predchádzajúceho dňa :o)

bábinka Gábinka 1.5. 15:52  

Když to tvrdí i UČITELKA PEČENÍ SVĚTLUŠKA, tak to bude opravdu vynikající recept. Jdu na to.

Thomas 27.3. 14:57  

vynikající recept,díky

PetaL 8.3. 10:49  

Děkuji za recept, jsou opravdu výborné!!!

amalinka11 1.1. 14:36  

Úžasné děkuji autorovi za skvělý recept.Budou u nás častěj.

alus.s 26.12. 21:13  

opravdu jsou vynikající, řadím do oblíbených :-))
pekla jsem při 200°C 17 min

Tallu 24.2. 20:36  

mňamoooozní záležitost a s těstem se super pracuje

zulan 17.2. 11:49  

Tak jsem zkusila a výtečná záležitost.Tyhle preclíky u nás budou častým hostem.Navíc perfektní těsto se kterým se krásně pracuje.Klaním se autorovi!

LuckyL 17.1. 12:10  

Výborné, ľahko tvarovateľné, po upečení rýchlo miznúce... .-)

Lentilka07 27.11. 8:43  

Jsou skvělé....mňam

babula2 3.11. 15:38  

Dneska jsem preclíky pekla a moc mi chutnají.

modrina 11.8. 10:58  

Když PPP, tak samozřejmě s Postřižinským Pivem. :)) 100 g mouky jsem nahradila celozrnnou pšeničnou a trochu mouky (polohrubé) jsem dosypávala. Sypala jsem mákem, sýrem nebo hrubou solí. Jsou naprosto fantastické!!

Svetluska78 26.7. 11:33  

Tak tohle jsou naprosto úžasný preclíky - chuťově skvělé a dokonale křupavé. Všem doporučuji vyzkoušet - opravdu to stojí za to!!!

Dadun@ 13.6. 15:07  

Vynikající preclíky.Každý kdo je ochutnal,byl přímo nadšen.Jiné už nedělám.Super receptík!!!

Maruška 30.5. 14:59  

jdu to zkusit doufám, že najdu droždí,....

jitkazal 17.4. 23:08  

Jsou vynikající, dělala jsem je minulý týden na narozeninovou párty a byly první pryč.

viera.h 29.3. 18:03  

dlho som hladala recept na pracliky a konecne som ho nasla,dakujem velmi pekne,urcite ho vyskusam.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.