0008. chléb z kysané smetany od Taminky


foto: smarjorie
8. chléb jogurtový od Taminky

Autor: Taminka
   Hodnocení: 35%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 g vody
120 g kysané smetany
4 g jablečného octa
15 g cukru
20 g soli
400 g polohrubé mouky
100 g špaldové celozrnné nebo pšeničné mouky
10 g kmínu
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

Anndy 3.5. 12:42  

keraj60 - moc tekutiny nebo droždí

keraj60 29.4. 16:55  

chtěl bych se zeptat ? chleba v domácí pekárně pěkně nakynul ale už při dopíkání prostředek se propadl ! čím to může být ? Jarek

Jarda 20.9. 19:46  

Vůbec se to nepovedlo, chléb vůbec nevykynul, a to jsem před tím dělal jiné druhy, které se povedly normálně. Tak nevím, kde byla chyba.

Anndy 20.1. 16:10  

Tislerka - dávám obyč

Tislerka 20.1. 13:06  

hojky, chtěla bych udělat tento chleba ale nemám doma jablečný ocet (mám jenom obyč) můžu ho vynechat??

aduliena 22.11. 14:43  

Tento recept sa mi velmi paci, je skvely. Skusila som aj vymenit jogurt za kyslu alebo sladku smotanu obe verzie su vynikajuce. Dakujem.

mktka 11.2. 16:28  

Chlebík je výborný, určitě ho udělám znovu!
Schválně jsem dodržela i předepsanou polohrubou mouku (nedávala jsem hladkou) a velice mile mě to překvapilo! Jen soli bych dala příště méně, těch 20g je moc.

Je příjemné, že je vše uvedeno v gramech, člověk jednoduše postaví formu na váhu a rovnou tam přidává. Odpadá tak zbytečné špinavé nádobí navíc :-)

JanikH 15.1. 22:25  

Děkuji Tamince - recept je moc dobrý - neměla jsem kysanou smetanu ale jogurt a balzamikový ocet, přidala jsem sušenou bazalku.

kašu 24.11. 17:26  

Místo polohrubé mouky jsem dala hladkou a místo špaldové celozrnou pšeničnou.Chlebík krásně vykynul a je opravdu výborný.Všem doporučuji.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.