Domácí Houstičky

Autor: Graza - další recepty
   Hodnocení: 9%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
1 kg hladké mouky
½ l mléka
10 dkg rostlinného tuku
3 dkg cukru
1 žloutek
4 dkg droždí
lžička soli


Nastavení pekárny:


Postup:
Do mísy prosejeme mouku a trošku jí oddělíme na přisypání.V hrnečku necháme v části vlahého oslazeného mléka nakynout droždí(cukr odebíráme z celkového udaného množství).Když máme kvásek vykynutý,vložíme do utvořeného důlku v mouce žloutek a pak přiléváme kvásek,který hned do žloutku zapracováváme vařečkou.Přidáme další mléko,rozpuštěný tuk a nakonec sůl.Po vykynutí z těsta odkrajujeme malé kousky,z nichž vyválíme tyčinky.Splétáme je od středu ke konci,houstičku obrátíme a dopleteme druhou stranu.Houstičky ukládáme na pomaštěný plech,potřeme vejcem,posypeme mákem ahrubou solí nebo kmínem a solí.Pečeme asi 30 až 40 minut v dobře vyhřáté troubě.

Názory čtenářů

Hana Šimanská 20.10. 19:25  

pekárna chybí, že ? =o))

eva 17.4. 12:39  

a ta domaci pekarna je kde? :)

Blanka 1.4. 17:38  

až to vyzkouším,tak řeknu.Já bych místo rostlinného tuku dala máslo, to těsto bude mít lepší vláčnost. Z rostlinnými tuky je drobivé, jako piliny.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.