Biely chlieb so semienkami


foto: esli
Biely chlieb so semienkami

Autor: esli - další recepty
   Hodnocení: 14%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
600g hladkej pšeničnej múky T650
410ml vody
40g oleja (4 polievkové lyžice)
1 a 1/2 lyžičky instantného droždia
2 kávové lyžičky soli
1 kávová lyžička tmavého cukru
1 kávová lyžička rasce
50g tekvicových semienok
70g slnečnicových semienok


Nastavení pekárny:


Postup:
Na spodok nádoby vložíme droždie, múku a ostatné prísady, ktoré zalejeme vodou. Semienka vložíme do dávkovača (PANASONIC SD-255 program BASIC BAKE RAISIN, trvanie programu 4 hodiny).

www.kamilove-napady.blogspot.com

Názory čtenářů

Jarda 21.12. 16:47  

Tak tenhle recept není povedený. Těsto je řídké už od pohledu. V pekárně se to vůbec nedalo dělat,když začalo kynout bylo to jak hrnečku vař :-). Museli jsme přisypat hodně mouky a dopéct v normální troubě. Chleba má dobrou chuť i kůrku, ale je řídký a myslím že se bude za dva dny drobit.

Helga 1.5. 12:44  

Rasce je kmín

jarmule 31.7. 22:46  

A co je to "stokláska"?? .., že by nějaký zapomenutý název pro KMÍN?? Rasca bola od nepameti preca "kmín" :-):-)

Jozko 11.11. 16:44  

pre jancu Rasce = stokláska :)

Dáša 27.9. 17:34  

Tak mě se bohužel tento chleba nepovedl. Ve středu se udělala velká díra, což prý znamená moc vody. A to jsem vody pro jistotu ještě ubrala, protože se mi to zdálo moc. :-(

janča 5.6. 17:37  

co je to rasce???

jjjj 14.2. 11:09  

urcite sa to podari, to poradie je doporucene, ale ja to vacsinou nahadzem jednoducho naspodok tekute navrch sypke, a ked nieco zabudnem, tak to kludne prehodim, hlavne je pozerat ci je cesto gula...

gami1 26.1. 8:55  

a to v takomto postupe davat suroviny?zatial som všade našla,že zakladnym pravidlom je,že najprv tekutiny a potom muka a navrch kvasnice...tu je to naopak...podari sa to aj ked mam etu siesta?(jasne nemam davakovač na pridavanie prisad ale tie by som pridala až po pipnutí)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.