0853. panettone od ninicka


foto:

Autor: ninicka
   Hodnocení: 17%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
190 ml plnotučného mléka
130 g pískoveho cukru
5 g soli
130 g rozpuštěného másla
4 žloutky
kůra z jednoho citronu
kůra z jednoho pomeranče
2 sáčky vanilinu (vanilkové aroma, je to takový bílý prášek, jeden sáček váží 0,5 g takže celkem 1 g)
50 g kandované pomerančové kůry
50 g rozinek
400 g mouky Manitoba (já se na ni dočetla, že je to směs 0 a 00) použijte mouku jako na Pandoro
2 sáčky po 7 g sušeného droždí
25 g čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Rychlý


Postup:
Necháme promíchat 10 minut a pekárnu vypneme a necháme odpočívat 1 hodinu. Pak zapneme opět program Rychlý, necháme promíchat 10 minut a zase vypneme a necháme odpočívat další 1 hodinu. Nakonec zapneme program Rychlý a necháme dojet dokonce, tedy i upéct.
Je strašně důležité po dobu celého chodu neotvírat pekárnu, může to nepříznivě ovlivnit kynutí.
Těsto vypadá hodně nedůvěřihodné, mazlavé, lepkavé, ale na dno nádoby se nelepí a krásně se zpracuje na úžasně vláčné těsto. Nechejte to tak, až pokud opravdu po první hodině vidíte, že z těsta při druhém hnětení není úžasně hedvábné těstíčko, přisypte mouku.
Panettone vyžaduje hodně kvasnic a pomalé kynutí, takže to množství je v naprostém pořádku, ale bude to obr. Panettone začne pořádně kynout až při samotném pečení.

co je Panettone / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

ninicka 29.12. 22:12  

Za recept rucim krvi ze funguje a ze je opravdu jedle a chutne mozna pouzita mouka a urcite doba kynuti jinak nevim .... Ja se naucila nic nevzdavat, protoze kdybych to po prvnim vyhozenem chelbu a pak dalsim a dalsim vzdala tak uz davno by letela i pekarna. Jasi vzdy rikam kdyz to jde druhym musi to jit i me. Ja jsem se neavyhazovala obycejneho odpalovaneho testa. No a na po treti se mi to povedlo na jednicku!!!! ta doba kynuti se nesmi ani trosku osidit.

Skudibik 29.12. 13:22  

Tak moje panettone putovalo rovnou do koše :-( S nadýchaným bochánkem, jaký koupíte v obchodech, to nemělo nic společného. Bylo hodně hutné, suché a drobivé a ani na chuť opravdu nic moc. Všechno jsem dělala podle návodu - kde může být chyba?

ninicka 26.9. 16:09  

vlasta uz rozumim dotazu ano tam jde jak 2 sacky suseneho tak 1 kostka cerstveho

Vlasta 25.9. 19:38  

dát droždí i sušené?

ninicka 22.8. 9:29  

nebojte se toho droydi opravdu top tam musi jit vse

Chocolat 7.5. 22:47  

Dala jsem cca 2/3 hladké 00 a 1/3 polohrubé. Obávala jsem se toho "ťukání o sklo" a tak jsem dala jenom 1 sušené droždí. Je to výborné, chuťově to připomíná mazanec, ale je to nadýchanější. A krásně se to vešlo do velké DOMO formy.

Sedmitecka 14.4. 14:15  

Jooo.. jen nevím, jak s tou moukou... :o(

Sedmitecka 14.4. 14:14  

Určo vyzkouším,
panettone jsem o Vánocích pekla, mám v galerce. A dělala jsem ho podle tradičního receptu. Takže to taky trvalo půl dne a hezky kynul a kynul a v troubě, to mi málem utekl z formy a to jsem jí měla snad víc jak 30 cm vysokou:o))))
Ale výsledek byl úžasný a opravdu mňam:o))

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.