0835. voňavý mazanec od iv@


foto: alikvap
835 voňavý mazanec od Iv@

Autor: iv@
   Hodnocení: 99%  


Suroviny:
270 ml vody
1 lžíce sušeného mléka (pokud nemáme sušené mléko, dáme místo vody a sušeného mléka / 150 ml mléka a 100 ml vody)
70 g rozpuštěné Hery
2 žloutky
1 vanilkový cukr
2 lžičky citronové šťávy
1 lžička citronové kůry
4 lžíce cukru
špetka soli
580 g hladké mouky
35 g čerstvého droždí
před koncem hnětení přidáme hrst rozinek


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vytvoříme 2 mazance, dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout cca 40 minut. Pomašlujeme vejcem, posypeme plátky mandlí a dáme péct do vyhřáté trouby.
Asi po 15 minutách pečení znovu pomašlujeme vejcem, mandle pak na mazanci drží jako přilepené.
Droždí je tam víc, těsto je sladké a mastné.

Pozor!!!
Tento recept je na pečení v troubě (v pekárně pouze zaděláváme), pokud budete péct v pekárně, snižte dávku droždí a určitě je toto množství pouze pro velké pekárny!
Jinak snižte množství všeho.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Petak
Můj první mazanec

foto: emmicka
mazanec č. 835

foto: bubulína
0835.voňavý mazanec od iv@

foto: Anndy
835.mazance

foto: budulinka2
0835. Voňavý mazanec od iv@

foto: Zorka.
Ptáčci z mazancového těsta č. 835

foto: Zorka.
Voňavý mazanec od iv@ - č. 835

foto: danyy
Voňavý mazanec od iv@ - č. 835

foto:

foto: irena114
č.835. Mazanec od iva@

foto: smrzka
835 - voňavý mazanec .....

foto: zulan
835 mazanec od Iv@

foto: ivulka6
buchty z cesta č. 835

foto: Linnda
835 - voňavý mazanec od iv@

foto: Baruše
voňavý mazanec č.835

foto: vyžlička
VOŇAVÝ MAZANEC OD iv@ č.0835

foto: jajiti
835. Mazance od Iva

foto:

foto:

foto: Tapi
0835.voňavý mazanec od iv@

foto: StreLenka
835 vánočka

foto: Moniik
pečení 3.4

foto: Kovářka
č.835 - voňavý mazanec od iv@ 007

foto: emmicka
č.835-voňavý mazanec od iv@

foto: Zvědaváholka
0835. mazanec

foto: Sysina
č. 835 voňavý mazanec

Názory čtenářů

Pampeliska 10.4. 15:33  

byli báječné ,krásne dva nadýchané mazance ,neměli chybu výborný recept

Ospala 7.4. 8:14  

Dala jsem tam o 5 dkg droždí míň a i tak mi těsto nadzvedlo víko pekárny. Mazance byly nadýchané jak peříčko, dle mého názoru sladké teda nejsou vůbec, v puse mi to přijde jako takové nadýchané nevýrazné nic. Zmizely teda ultra rychle, ale ne z důvou, že by nám nějak extra moc chutnaly, ale spíš proto, že to nezasytí a člověk má opravdu pocit, že snad ani nejí. Moc mě neoslnily.

pablo-s 25.9. 15:47  

a na kolik pak pečete děkuju ;-)

PetkaS 22.5. 23:56  

s testem se dela nadherne a mazanec je strasne dobrej!
Dala jsem rozinky hned a mela jsem je rozsekane, takze odpadalo jejich vydloubani :-)

pwpavla 8.4. 14:40  

vloni jsem zkoušela recept poprvé,letos jsem se k němu ráda vrátila,první várka je právě v troubě,druhá ještě v pekárně..........vřele doporučuju

DRAHUNKA 7.4. 18:25  

Moc dobrý,dělala jsem poprvé a výborný.

emmicka 31.3. 14:21  

Výborný recept, přidala jsem do těsta kromě rozinek namočených v rumu i kandované ovoce a trochu mandlí. S těstem se výborně pracuje, chuťově vynikající.

adulajda 18.10. 12:30  

luxusní ...dávám za jedna !!! jednoduché, bez práce a výsledek je ohromující :)přidala jsem jen víc cukru a rozinky namočené v rumu, první se "sežral" ihned, druhý byl ještě vlažný :D

macek44 4.9. 14:54  

včera jsem dělala,ale je fakt málo sladký.Jinak byl obrovský,dělala jsem jen jeden a vnuk byl z té velikosti u vytržení!!Chuťově výborný.

Pavlína 25.4. 17:45  

Dnes jsem je pekla a musím říct že jsou prostě skvělé,jsou vonavé,nadýchané a vláčné.Všem vřele jen doporučuji :))

Anndy 22.4. 6:58  

Tereza - doporučuji přečíst článek JAK NA (nejenom) PRVNÍ CHLÉB / klik.
1/4 čerstvého = 1 lžička sušeného. Sem bych dala cca 3,5 lžičky

Tereza 21.4. 19:44  

Vypadá to skvěle.Jen se chci zeptat, pokud bych dávala droždí sušené, kolik ho mám dát?Děkuji, Tereza

Anndy 19.7. 12:40  

Tapi - podle typu trouby.... já většinou peču na 180°C dokud nemá barvu, pak píchnu špejlí. Těsto se na ní nesmí lepit. Pokud mazanec tmavne a ještě není dopečený, přikryju alobalem.

Tapi 8.7. 21:02  

Koukám,hledám,ale nenalézám jak dlouho a na kolik se peče?

floowy 21.5. 7:51  

Byl výborný, zmizel během dne...prostě jsme nepřestali jíst, dokud jsme ho nesnědli!:-D

Kašu 3.4. 16:49  

Těsto je opravdu super.Vyhovuje mi že jsou z jedné dávky hned dva,aspoń nemusím dávky navyšovat.Chuťově skvělý.Všem doporučuji.

Anndy 14.4. 8:55  

Protože mazance děti moc nechtějí, udělala jsem jen z 1/2 dávky. Jeden napěchovala ořechama, druhý jen čistý. Děti se o něj málem popraly!!! Bezva recept!

Svetluska78 14.4. 8:01  

Tak tento mazanec nemá chybu - z téhle dávky jsem měla 2 mazance a nemám pocit, že by byly nějaký malý - každej měl v průměru cca 23cm. Každopádně byly krásně nadýchaný a voňavoučký. Všem doporučuju a iv@ děkuji za tak báječný recept.

budulinka2 12.4. 18:15  

Přidávám hvězdičku. Taky jsem udělala dva menší.
Těstíčko skvělé, po upečení nadýchané. Moooooc dobrý mazanec. Doporučuji

Redman 10.4. 15:50  

Jen nevím,na co dělat 2 mazance,když pro mne je jeden větší lepší.

alikvap 9.4. 10:13  

Mazanec je dobrý a s těstem se moc dobře pracuje.Ani jsem nemusela nějak podsypávat.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.